A gin made from wine grapes

Van wijndruif tot drank, op Belgische bodem

Hans Van Daele, smaak- en extractietechnoloog, partner van Elikzir en wijnliefhebber, onderzoekt sinds 2017 de mogelijke valorisatie van druivenresten in de Belgische wijnbouw.


Het idee van Bel'Uva komt tot leven wanneer hij de gepassioneerde wijnboer Prof. dr. G. Houben op zijn domein Hoenshof, in de wijnstreek GOB Haspengouw ontmoette. Een vruchtbare samenwerking leidt tot de eerste ontwikkeling van een Belgisch topassortiment voor alcoholische en niet-alcoholische dranken, met zijn gerijpte wijndruivensoorten, afkomstig uit het microklimaat en de zuidelijke heuvels van mergel en leem in Vlaanderen.


Door het druivenpulp op de Belgische hellingen te valoriseren, creëren we een duurzame wijnbouw die de ecologische voetafdruk minimaliseert.


Jaarlijks worden er verschillende druivenrassen gevinifieerd, waardoor de creativiteit voor nieuwe productontwikkeling onbeperkt is. We produceren de dranken met een artisanale potdistillatie-eenheid en door een uitgelezen reeks plantaardige producten te selecteren die een uniek complex aroma geven.


Word lid van de Bel'Uva Club en geniet van de zintuiglijke ervaring van deze unieke handgemaakte wijndruivendranken, rijk aan delicate aroma's van Belgische bodem.


Wil je graag deze gin in huis? Bestel hem dan snel op: https://www.deginshop.be/product-page/bel-uva-pinot-blanc-gin*

*Voor professionelen binnen de horeca hebben we speciale prijzen, contacteer ons op sales@deginbar.com voor meer informatie.